Eigen goal van invaller Sainsbury kost PSV de kop tegen de Spurs (video's)

Martijn Baars • 23:52, 06-11-2018 / Laatste Update: 15:07, 05-01-2024

Ongelooflijk maar waar: PSV heeft uit bij de Spurs in de slotfase een stunt uit handen gegeven. PSV verdedigde 75 minuten lang met man en macht een 0-1 voorsprong, maar liepen door 1 goal van Harry Kane en een eigen goal van invaller Trent Sainsbury alsnog tegen de lamp. Tottenham won met 2-1.

Angeliño kreeg al binnen de minuut een hoop vrijheid, maar zag zijn voorzet tot een corner geblokt worden. Uit die corner kopte aanvoerder De Jong keihard raak. Daarna werd het verdedigen geblazen.

Dat lukte soms met een hoop kunst- en vliegwerk. Jeroen Zoet bleek daarin de reddende engel. Met een paar fantastische reflexen zorgde hij ervoor dat Mark van Bommel zijn ploeg met een 0-1 tussenstand naar de kleedkamers kon halen.

Na rust werd het een ware belegering voor de goal van PSV. Op een paar uitvallen van Bergwijn en Lozano na, die in haastige acties eindigden, kwam PSV niet meer van de eigen helft.

Late 1-1

Toch duurde het tot de 78e minuut voordat de Spurs het gaatje vonden. Pinchhitter Llorente, die door trainer Pochettino in paniek was gebracht, legde klaar voor Harry Kane die prima binnen schoot voor de 1-1.

Eigen goal

In Europa moet je dan maar zorgen dat je een punt binnensleept, maar zelfs dat lukte PSV niet meer. Van Bommel bracht met Trent Sainsbury (voor Luuk de Jong) een extra verdediger in. Maar juist de Australiër bleek de schlemiel van de wedstrijd. Hij kreeg een kopbal van Kane ongelukkig op zijn knie, waardoor de bal onhoudbaar achter Zoet stuiterde: 2-1.

Kansloos in Europa

Door de nederlaag staat PSV 3 punten achter op Tottenham en is doorgaan in de Champions League praktisch onmogelijk. Ook doorgaan naar de Europa League lijkt een lastig karwei te worden, met wedstrijden tegen FC Barcelona (thuis) en Internazionale (uit) voor de boeg.