Excelsior vloert diep in blessuretijd NEC na doelpuntenfestijn vol debutanten

Yvo van Dorst • 16:21, 13-08-2023 / Laatste Update: 22:22, 11-12-2023

Het is NEC Nijmegen niet gelukt om te winnen van Excelsior. De ploeg van trainer Rogier Meijer verloor in een waar doelpuntenfestijn met 3-4 van Excelsior. Youri Baas en Sontje Hansen waren doelpuntenmakers voor NEC, zij kwamen allebei over van Ajax. Invaller Oscar Uddenäs was de held met zijn goal in minuut 100.

In de 1e helft vielen er al 3 goals in het duel in het Goffert Stadion. Nikolas Agrafiotis opende namens de Rotterdamse bezoekers de score in minuut 12. Baas en Hansen stelden nog voor rust orde op zaken. Laatsgenoemde kwam afgelopen zomer definitief over van Ajax, Baas wordt gehuurd.

Debutanten

Na rust was het weer tijd voor Excelsior. De Rotterdammers maakten gelijk via Casper Widdel, die zijn eerste wedstrijd voor Excelsior speelde. Ook Koki Ogawa, die de 3-2 scoorde voor NEC en Efosa Richie Omorowa die de 3-3 maakte voor Excelsior, waren debutanten. Met Hansen en Baas erbij gerekend bracht dat de teller op 5 debutanten die scoorden.

Extremis

De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel totdat de 17-jarige Oscar Uddenäs het op zijn heupen kreeg. De Zweed maakte in minuut 100 de gelijkmaker en zorgde er zo voor dat Excelsior alsnog met 3 punten naar huis ging. Ook hij speelde zijn 1e officiële wedstrijd voor de Rotterdammers.