FC Groningen bijt zich stuk op Willem II

admin • 20:25, 18-03-2017 / Laatste Update: 04:30, 08-01-2024

FC Groningen heeft wéér niet weten te winnen. De Groningers speelden in eigen huis met 1-1 gelijk tegen Willem II, waar oud-trainer Erwin van de Looi op de bank zit. Jensen (FC Groningen) en Ooulare (Willem II) verzorgden de doelpunten

FC Grongingen kon wel een overwinning gebruiken. De afgelpoen acht eredivsieduels won de ploeg van Ernest Faber. De thuisploeg komt door Sorloth, die de geblesseerde Larsen op het laatste moment verving, het eerste kwartier twee keer door. De eerste keer wordt Sorloth teruggefloten wegens een overtreding, daarna kopt hij in de handen van Willem II-keeper Lamprou.

Lamprou

De kleine keeper van Willem II bleek in de eerste helft de grootste plaag voor FC Groningen. Qua veldspel onderscheidt Willem II zich niet; daar heeft het Lamprou voor. Groningen blijft aanzetten en komt via Drost nog 2 keer voor het doel. Doelpunten vallen in de eerste helft niet.

Snelle goal

Daar wachtte de ploegen mee tot aan het begin van de 2e helft. De wedstrijd was nog geen 3 minuten bezig of de bal lag er al in: Jenssen schoot de 1-0 in de lange hoek. Veel plezier had Groningen niet van die voorsprong; 5 minuten later knikte Oulare de stand weer gelijk. Vooral FC Groningen zette - op aanwijzen van het 'alles-of-niets' zingende publiek - in de slotfase nog aan om de winst te forceren. Die missie mislukte, waardoor Groningen nu al 9 wedstrijden op een overwinning wacht.