FC Twente verwacht grote problemen rond bekerduel met Ajax

3 februari 2023

Pro Shots / Ron Jonker

FC Twente vreest volgende week donderdag bij de bekerwedstrijd tegen Ajax 'grote verkeersproblemen' rond het stadion. Vanwege de aangekondigde staking van komende week in het streekvervoer rijden er naar verwachting geen treinen en bussen.


Algemeen directeur Paul van der Kraan adviseert de bezoekers van de Grolsch Veste dan ook op zoek te gaan naar alternatief vervoer en rekening te houden met een langere reistijd, ook vanwege het vroege aanvangstijdstip van de wedstrijd in combinatie met de avondspits.

Vroege aftrap
Het duel tussen FC Twente en Ajax begint om 18.45 uur. Inzet is een plek in de kwartfinales van het toernooi om de KNVB-beker. De Grolsch Veste is volledig uitverkocht voor de wedstrijd tussen de huidige nummers 4 (Ajax) en 5 (FC Twente) van de Eredivisie.

Europees voetbal
Van der Kraan laat in zijn wekelijkse column op de website van FC Twente weten dat Europees voetbal het doel is voor zijn club. "n dan het liefst zonder deelname aan de play-offs. Hoe mooi zou het zijn om het succes van vorig seizoen te evenaren?” FC Twente eindigde toen op de 4e plaats, goed voor een plek in de voorronde van de Conference League.