FC Twente kan zich na nederlaag bij ADO niet meer veilig spelen in reguliere seizoen

Martijn Baars • 22:23, 14-04-2018 / Laatste Update: 14:13, 12-12-2023

FC Twente weet na zaterdagavond in ieder geval zeker dat de ploeg zich in het reguliere seizoen niet meer veilig kan spelen. Na de 2-1 nederlaag bij ADO Den Haag kan Enschedese club in de resterende 3 wedstrijden niet meer boven de degradatiestreep uit komen.

De avond begon nog prima voor Twente. Al binnen het kwartier gleed Fredrik Jensen tegen een heerlijke voorzet van Adam Maher aan en maakte zo de 1-0. Maar vlak voor rust ging het alsnog mis. Björn Johnsen zorgde in de blessuretijd voor de gelijkmaker.

Johnsen met zijn tweede

Het leek wel alsof die goal een mokerslag uitdeelde aan de bezoekers. Na rust was FC Twente geen schim meer van de ploeg die in de eerste helft nog aardig meevoetbalde. Vlak voordat het Haags kwartiertje inging, lobde Johnsen de bal over de uitgekomen doelman Drommel heen en maakte er verdiend 2-1 van.

Nacompetitie hoogst haalbare

Voor ADO betekent de zege weer sterkere hoop op deelname aan play-offs om Europees voetbal. Voor FC Twente is het zaak om in de komende 3 wedstrijden minstens 4 punten meer te pakken dan Sparta om directe degradatie te voorkomen. Het maximaal haalbare is voor interim-trainer Pusic nu nog de nacompetitie.