🎥 | Heerenveen heeft strafschoppen nodig om Willem II af te schudden in KNVB Beker

BSR

admin • 00:30, 23-01-2020 / Laatste Update: 22:38, 05-01-2024

Heerenveen heeft na strafschoppen Willem II uit het bekertoernooi geknikkerd. Het werd 2-2 en in de strafschoppenreeks 4-3 voor de Friese club. In de kwartfinale wacht nu of Fortuna of Feyenoord. De match van die 2 werd dinsdag vanwege mist gestaakt.

Het duel kwam pas echt tot leven in de 20e minuut. Na een prima pass van Mike Trésor Ndayishimiye hoefde Vangelis Pavlidis alleen nog maar een tikkie te geven: 0-1. Een kwartier later liet de Griek zich na een botsing met Botman vervangen. Marios Vrousai kwam het veld in.

1-1

Vlak na rust kwam Heerenveen langszij via een strafschop. Hicham Faik benutte het buitenkansje en ramde de bal onhoudbaar hard en zuiver in de linkerbovenhoek. Maar of de pingel terecht was gegeven? Er was geen VAR, dus we moeten de inschatting van scheids Van Boekel dat Nieuwkoop een overtreding binnen de 16 meter beging maar geloven.

2-1

Vervolgens kwamen de Friezen in de 71e minuut op voorsprong. Daar hoefden ze niet zoveel voor te doen! Chidera Ejuke wipte de bal over keeper Timon Wellenreuther heen, waarna Driess Saddiki doodleuk met Ejuke meesprintte en zelf het laatste tikje gaf. Beetje knullig...

2-2

In de 81e minuut werkte Damil Dankerlui de 2-2 binnen. Hij kwam bij de 2e paal voor zijn man en knikte beheerst binnen.