Jong Ajax en MVV houden Jupiler League-topper onbeslist

Martijn Baars • 22:52, 14-02-2017 / Laatste Update: 04:41, 07-01-2024

Jong Ajax en MVV hebben dinsdagavond gelijkgespeeld. De topper in de Jupiler League, die maandag nog werd afgelast vanwege sneeuw op het veld in Amsterdam, eindigde in 1-1. Beide clubs hadden de kans om aan te sluiten bij koploper VVV-Venlo, maar verzuimden 3 punten over de streep te trekken.

Schitterende vrije trap

Noussair Mazraoui opende de score voor Jong Ajax vlak voor rust. Daarvoor raakte Frenkie de Jong nog de paal achter MVV-doelman Bo Geens. Na rust ging de Maastrichtse club op zoek naar de gelijkmaker en vond die na ruim een uur via Alessandro Ciranni. Hij schoot een vrije trap schitterend binnen.

Ranglijst

Jong Ajax blijft door het gelijke spel 2e van de Jupiler League. De achterstand op de koploper uit Venlo is 6 punten. MVV is de nummer 4 van de eerste divisie. De Maastrichtenaren staan 10 punten achter op de provinciale rivaal.