Jong Ajax geeft Roda pak rammel, Go Ahead te sterk voor Jong Utrecht

BSR/SOCCRATES

admin • 22:57, 11-02-2019 / Laatste Update: 12:31, 12-12-2023

Jong Ajax heeft maandagavond op Sportpark De Toekomst met grote overtuiging gewonnen van Roda JC. De ploeg van trainer Michael Reiziger won met 5-1.

Roda JC blijft door de nederlaag 6e in de Keuken Kampioen Divisie, Jong Ajax klimt liefst 5 plekken en staat nu 8e. De 19-jarige vleugelaanvaller Noa Lang opende al na 10 minuten spelen de score. Zijn Deense leeftijdsgenoot Victor Jensen maakte er een minuut later al 2-0 van. Václav Černý maakte in de 38ste minuut de 3-0, maar 2 minuten later zorgde Mario Engels alweer voor de 3-1 namens Roda JC.

De Duitse aanvaller is met 21 goals topscorer in de Keuken Kampioen Divisie, gevolgd door Ferdi Druijf (19 goals). De 19-jarige verdediger Jasper ter Heide maakte echter nog voor rust de 4-1, waarmee Jong Ajax de wedstrijd na rust eenvoudig kon uitspelen. Met een mooi afstandsschot maakte Jong Ajax-aanvoerder Perr Schuurs (ook al 19 jaar oud) er 20 minuten na rust ook nog 5-1 van.

Jong FC Utrecht - Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles won vanavond in Stadion Galgenwaard met 2-4 van Jong FC Utrecht, bij een wedstrijd waar ook veel in het teken stond van de inzamelingsactie voor Leon de Kogel. Jeroen Veldmate en Richard van der Venne scoorden allebei twee keer voor de ploeg uit Deventer, terwijl Keelan Leblon en Shayne Pattynama nog iets terug deden namens hekkensluiter Jong FC Utrecht.

Go Ahead Eagles staat op de 3e plaats, met 46 punten na 24 wedstrijden. Nummer 2 FC Den Bosch heeft een punt meer, koploper FC Twente heeft 7 punten meer.