Jong FC Utrecht staat geen laatste meer dankzij hattrickheld Venema tegen Jong Ajax

Martijn Baars • 22:54, 20-11-2018 / Laatste Update: 06:34, 05-01-2024

Jong FC Utrecht is van de laatste plaats in de Keuken Kampioen Divisie af. De talenten wonnen in De Galgenwaard met maar liefst 4-3 van de leeftijdsgenoten van Jong Ajax.

Grote man aan de zijde van Utrecht was spits Nick Venema. Hij scoorde in de 1e helft 2 keer en maakte 3 minuten na rust zijn hattrick compleet. Tussendoor had Saku Ylätupa iets terug gedaan voor Jong Ajax.

Gemiste penalty Venema

Na de hattrick van Venema vielen er nog maar 2 goals in Utrecht. Teun Bijleveld zag zijn voorzet in de goal belanden voor de 4-2. Venema zag in de 83e minuut zijn penalty gestopt worden door keeper Stan van Bladeren van Jong Ajax, die daarmee Venema's 4e goal van de avond voorkwam. In de absolute blessuretijd maakte Vaclav Cerny er nog 4-3 van.

Stand van zaken

Door de zege is Jong FC Utrecht van de laatste plaats af in de eerste divisie. Nu delen Helmond Sport en FC Dordrecht de laatste plaats met 6 punten uit 14 duels. Jong FC Utrecht heeft er 9, net als Jong AZ.