De Jong vs. Tadic: wie gaat er met de topscorerstitel vandoor? (poll)

15 april 2019

BSR/SOCCRATES

Dusan Tadic is in zijn eerste seizoen bij Ajax op dreef. In de competitie wist de Servische aanvaller al 22 keer te scoren. Door dat aantal hoeft hij maar 1 speler boven zich te dulden in de topscorerslijst: Luuk de Jong. De spits van PSV scoorde tot nu toe 26 keer.


Zelf zullen ze nog niet malen om die topscorerstitel, er staat namelijk een veel hoger doel op het spel. Ajax en PSV strijden namelijk nog om het landskampioenschap. Met nog 4 wedstrijden te gaan hebben beide ploegen evenveel punten, alleen heeft Ajax een veel beter doelsaldo.

PSV moet scoren, Ajax moet winnen
In die 4 wedstrijden moet PSV dus heel veel doelpunten maken, terwijl Ajax 'alleen' maar hoeft te winnen. In de 13 wedstrijden die we tot nu toe hebben gehad in 2019, scoorde beide spelers 12 keer. Beide zijn in het nieuwe jaar dus op dreef.

Het programma
Dan kunnen we alleen nog kijken naar het volgende: tegen wie moeten beide ploegen nog? Tadic speelt met Ajax nog tegen Groningen (uit), Vitesse (thuis), De Graafschap (uit) en FC Utrecht (thuis). De Jong ontmoet met PSV nog ADO (thuis), Willem II (uit), Heracles (thuis) en AZ (uit).

Hoewel er in 4 wedstrijden nog van alles mogelijk is, heeft De Jong natuurlijk een lekkere voorsprong. Denk jij dat Tadic die titel nog weg kan plukken voor de neus van De Jong?

Wie wordt de topscorer van de Eredivisie?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...