Jordan van der Gaag doet papa Mitchell pijn met geslaagde NAC-comeback

BSR Agency

admin • 22:56, 17-02-2020 / Laatste Update: 07:20, 08-01-2024

NAC Breda boekte op een kille, gure maandagavond een knappe overwinning bij Jong Ajax. De ploeg van trainer Peter Hyballa keek nog tegen een 2-0 achterstand aan, maar boekte die om naar een 4-2 overwinning. Uitgerekend Jordan van der Gaag werd de matchwinner voor de ploeg uit Breda.

Want Jordan is de zoon van Mitchell van der Gaag, inderdaad, de trainer van Jong Ajax. Van der Gaag jr is geen doelpuntenmachine, maar zijn 2e goal van het seizoen bewaarde hij voor een even belangrijk als pikant moment.

Blooperkans

Jong Ajax begon nog sterk aan het duel en kwam op voorsprong via Danilo en Brian Brobbey. Laatstgenoemde had nog een keer kunnen scoren, maar miste deze opgelegde kans. Nog voor rust deed NAC iets terug via Finn Stokkers.

Gesteund door een kil windje in de terug vocht NAC zicht in de tweede helft terug in de wedstrijd. Eerste bracht Mounir El Allouchi de bezoekers met een fraaie halve omhaal op gelijke hoogte, niet veel later was het dus Jordan van der Gaag die papa Mitchell nog meer pijn deed.

Drama avond

Jong Ajax ging op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg vlak voor tijd op magistrale wijze het deksel op de neus. El Allouchi, die eerder dus al fraai had gescoord, schoot een zeer matige uittrap van doelman Dominiki Kotarski vanaf een meter op 40 in het lege doel: 4-2.

Door de overwinning stijgt NAC naar plek 6 in de Keuken Kampioen Divisie. De talenten van Ajax bezetten de 4e plek.

En dat was nog niet al het leed voor Ajax. Noussair Mazraoui - die wedstrijdritme op mocht doen bij Jong Ajax - raakte geblesseerd aan zijn enkel. Het zag er niet goed uit voor de rechtsback, die amper meer op zijn voet kon lopen.