Laagvlieger TOP Oss doet Cambuur pijn, achtervolgers De Graafschap en Volendam profiteren

BSR Agency

admin • 23:02, 17-01-2020 / Laatste Update: 10:09, 07-01-2024

Cambuur Leeuwarden ging vrijdagavond onderuit tegen het laaggeklasseerde TOP Oss (3-2). Achtervolgers De Graafschap en FC Volendam maakten daar dankbaar gebruik van en liepen 3 punten in. Zo wordt het weer razend spannend in de top van de Keuken Kampioen Divisie!

Cambuur Leeuwarden begon meteen goed aan het uitduel tegen TOP Oss, dat de voetbalavond als nummer 17 van de competitie begon. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie kwam na 7 minuten dankzij een eigen doelpunt van Henk Dijkhuizen op voorsprong. Philippe Rommens trok in de 21ste minuut vanaf 11 meter de stand gelijk en 4 minuten later stond de thuisploeg op voorsprong dankzij Rick Stuy van den Herik: 2-1.

Nog voor rust poetste Cambuur die voorsprong weg. Robert Mühren, de topscorer van de competitie, maakte in de 37ste minuut zijn 16de doelpunt van het seizoen. Met nog een half uur te spelen maakte Rick Stuy van den Herik zijn 2de goal van de avond en zo zorgde TOP Oss voor een pijnlijke nederlaag van de Friese bezoekers: 3-2.

De Graafschap boekt degelijke overwinning

De Graafschap, de nummer 3 van de competitie, speelde dit seizoen al 10 keer gelijk. Het leek er een tijd op dat de ploeg van Mike Snoei ook op bezoek bij Almere City de punten ging delen, tot Javier Vet 1 minuut voor rust de 0-1 binnen schoot. In de 2de helft maakte The Seun of God Ralf Seuntjens de 0-2 en was de volle buit voor De Graafschap binnen.

Volendam draait wedstrijd helemaal om

Na 45 minuten voetballen stonden Volendam en Jong PSV op 1-1. Francesco Antonucci maakte na een kwartiertje de 1-0. Hij is de afgelopen speelrondes vaak beslissend voor FC Volendam, dat in de 2de periode een dikke opmars maakte met de periodetitel als bekroning. Richard Ledezma krulde de bal vlak voor rust van buiten het strafschopgebied in het uiterste hoekje en zorgde zo voor de gelijkmaker.

In de 50ste minuut onderschepte Ledezma een breedteballetje, stormde op de Volendam-doelman af en stiftte de 1-2 keurig binnen. Gijs Smal zorgde ervoor dat de Volendammers nog wel een puntje konden inlopen op Cambuur en maakte in de 66ste minuut de 2-2 van de avond.

In de slotfase liep Volendam door goals van Nick Doodeman en Martijn Kaars nog uit naar 4-2!

Eindstand overige wedstrijden

Excelsior- Telstar: 3-3

NAC Breda - AZ: 3-1

MVV-NEC: 0-0

FC Eindhoven-Helmond Sport: 2-0 (de wedstrijd werd na wangedrag van supporters even gestaakt!)

Maar dat zijn toch nooit alle wedstrijden van een speelronde? Inderdaad! Zondag neemt FC Den Bosch het nog op tegen Go Ahead Eagles. Maandagavond voetbalt Jong Ajax tegen FC Dordrecht. Bij winst nemen de Ajacieden de koppositie van Cambuur over. Jong FC Utrecht moet maandagavond ook aan de bak. Zij spelen thuis tegen Roda JC.