Maskoff! Promes heeft met hattrick groot aandeel in simpele zege Ajax op Fortuna 🎭

Orange Pictures

admin • 00:41, 26-09-2019 / Laatste Update: 22:38, 04-01-2024

Ajax kan weer 3 punten bijschrijven. De Amsterdammers hadden het woensdagavond een helft lang lastig tegen een stug Fortuna Sittard, maar in de Johan Cruijff Arena was het team van Erik ten Hag toch heer en meester in de laatste 45 minuten.

Na rust stelde Ajax namelijk flink orde op zaken. De Tadic-variant, met de Servische spits in de punt van de aanval had niet het gewenste effect, en dus was het tijd voor Plan Huntelaar. Met Van de Beek, die een linie zakte en naast Razvan Marin voor de verdediging ging spelen, kwam er na rust meer lijn in het aanvalsspel van de ploeg.

Quincy Promes nam weer de plek van aanvallende middenvelder in en wees Ajax 4 minuten na rust alsnog de juiste weg. Voor de 3e keer in 8 dagen tijd zorgde de Amsterdammer daarmee voor de openingstreffer voor Ajax. Daar bleef het voor hem niet bij. Met een hattrick zette Promes zijn goede vorm uiteindelijk kracht bij. Afgewisseld met een doelpunt van Neres en een eigen doelpunt van Fortuna Sittard-invaller Cian Harries zorgde Ajax alsnog voor een ruime 5-0 overwinning.