NAC dankzij Dessers stapje dichterbij Eredivisie: waarschijnlijk NEC-NAC in de finale

Martijn Baars • 18:25, 21-05-2017 / Laatste Update: 20:51, 07-01-2024

NAC Breda is weer een stapje dichterbij de Eredivisie. Op eigen veld werd Cyriel Dessers de man of the match. Met 2 goals bepaalde de spits de eindstand tegen FC Volendam op 2-0. Allebei de goals vielen in de eerste helft.

In de finale van de play-offs wacht waarschijnlijk NEC. De Nijmeegse ploeg won in Emmen met 3-1 van FC Emmen en verdedigt die voorsprong zondagavond in eigen huis.

Razendsnelle goal

NAC vloog, gesteund door een kolkend Rat Verlegh Stadion, uit de startblokken. Binnen 6 minuten vierde Breda al een doelpunt Fabian Sporkslede bereidde goed voor aan de rechterkant en vond de geheel vrijstaande spits Cyriel Dessers, die geen fout maakte: 1-0.

Dessers de held

Daarmee wist Volendam dat ze minimaal 2 goals moesten maken om nog door te kunnen naar de finale van de play-offs. Donderdag werd het namelijk in het vissersdorp 2-2. Dat veranderde in principe ook niet toen Dessers in de 25e minuut zijn 2e goal van de middag maakte. Op aangeven van Manu Garcia kopte hij raak: 2-0. Het vertrouwen van FC Volendam liep alleen wel een flinke knauw op. Zeker toen het publiek in Breda massaal ging springen en zo voor een indrukwekkende sfeer zorgde.

NEK-NAK?

In de finale van de play-offs treft NAC Breda de winnaar van de wedstrijd NEC-FC Emmen. De Nijmeegse club won de eerste wedstrijd in Emmen met 1-3 en lijkt dus al zeker van de finale. Dan krijgen we eindelijk weer een 'NEK-NAK'.