Overtuigend De Graafschap pakt belangrijke punten tegen Zwolle

BSR/soccrates

admin • 22:47, 23-02-2019 / Laatste Update: 11:01, 05-01-2024

Met Jaap Stam aan het roer leek De Graafschap geen probleem te zijn voor het opgeleefde PEC, maar de Zwollenaren gingen zaterdagavond toch keihard onderuit. In de wedstrijd tegen De Graafschap werd het 0-3.

Het is een hele belangrijke overwinning voor Henk de Jong, dat dit weekend 17e staat. De Doetinchemmers hebben minder kwaliteit. Maar waar veel spelers van PEC niet scherp waren, speelde De Graafschap met het mes tussen de tanden.

Slap begin PEC

Zwolle had de laatste 3 wedstrijden gewonnen en het was alweer 5 potjes geleden dat ze voor het laatst verloren. Het begon ook deze wedstrijd met vertrouwen, maar gevaarlijke kansen kwamen er niet. Een afzwaaier van Pelle Clement en een matige voorzet van Ehizibueh waren na een half uur toch echt de gevaarlijkste momenten bij de blauwvingers.

Eigen goal

Niet veel later sneden ze letterlijk in hun eigen vingers, toen een voorzet van El Jebli via verdediger Thomas Lam in het eigen doel gewerkt werd. Linksback Kenneth Paal had de bal kort daarvoor bij De Graafschap ingeleverd.

2e helft

Na rust was het De Graafschap dat bloed rook bij PEC. Burgzorg kreeg een grote kans, net als nieuwkomer Charlison Benschop. De oud AZ-er kreeg in de 65e minuut wél zijn goal. Hij werd de diepte ingestuurd, was veel sneller dan Thomas Lam en maakte zijn kans geweldig af. Burgzorg maakte later de 3-0 na een prima counter.