PEC maakt de kansen niet af en verliest bij Roda JC

admin • 22:40, 06-04-2017 / Laatste Update: 15:26, 08-01-2024

Net als in de thuiswedstrijd tegen Excelsior verzuimde PEC Zwolle zichzelf wat extra lucht te verschaffen. In Kerkrade liet de ploeg van trainer Ron Jans te veel kansen liggen om minstens een punt mee te nemen bij Roda JC: 2-1.

Over het 1ste half uur zullen geen boeken vol worden geschreven. Er gebeurde vrijwel niks in Limburg. Totdat het in slaap gesukkelde publiek in Kerkrade ineens wakker schrok, toen Queensy Menig een niet te missen kans kreeg op de openingsgoal.

Nou ja, niet te missen… De vleugelaanvaller kreeg het niet voor elkaar om de bal in het lege doel te schuiven.

[poules_game teasertext="" team="pec-zwolle" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/eredivisie-2016-17" ]

Toch hoefde PEC Zwolle niet balend de kleedkamer in te duiken. De 2de goede aanval van de wedstrijd, 5 minuten voor rust, was wél raak. Menig ontfutselde de bal op het middenveld, stuurde Thomas weg, die vervolgens Youness Mokhtar bediende. De kersverse vader - woensdag verwelkomde hij een dochter - wist wel raad met de buitenkans en bracht PEC Zwolle op 0-1.

Maar zo goed als PEC Zwolle de kleedkamer inging, zo matig kwam de ploeg er weer uit. Het resulteerde in de onverwachte gelijkmaker van Roda JC, knap binnengewerkt door Van Velzen.

1-3

De 2de helft bleef matig van niveau. En ook hetzelfde: de gemiste kansen van PEC Zwolle. Met gemak hadden Nicolai Brock-Madsen en invaller Kingsley Ehizibue de stand naar 1-3 kunnen tillen, maar in kansrijke positie faalden beide spelers opzichtig (buitenkant paal, hoog over).

PEC Zwolle verdiende de zege in Kerkrade, maar stapte uiteindelijk zonder punten terug de bus in. Een minuut voor tijd kopte Rosheuvel de 2-1 binnen, uit de rebound na een pegel op de lat.

Het gat met Roda JC op de ranglijst is door de nederlaag verkleind tot vijf punten. Met wedstrijden tegen onder meer Feyenoord en PSV nog op het programma worden het nog spannende weken. En dat was echt niet nodig geweest.