PEC Zwolle pas na penalty in verlenging langs amateurs van Kozakken Boys

Martijn Baars • 00:17, 25-10-2017 / Laatste Update: 16:56, 07-01-2024

Het kostte PEC Zwolle veel meer moeite dan gepland, maar de Overijsselse ploeg staat in de 8e finale van de KNVB-beker. In eigen huis moest er zelfs verlenging gespeeld worden tegen de amateurs van Kozakken Boys om de beslissing te krijgen. Het werd uiteindelijk 3-2.

Check hier alle uitslagen van de dinsdag gespeelde bekerwedstrijden

Bijna was het PEC, de verrassing van de Eredivisie tot nu toe, gelukt om de wedstrijd binnen 90 minuten te beslissen. Via doelpunten van Younes Namli en Philippe Sandler was de stand in de 89e minuut nog 2-1 voor PEC. Tussendoor scoorde Kozakken-speler Ahmed El Azzouti nog de 1-1 voor de gasten.

Slotfase: 2-2 voor Kozakken Boys!

Maar toen was daar nog een corner voor Kozakken Boys. Via een ingestudeerde variant kon Gwaeron Stout vanaf randje 16 uithalen. Via een been veranderde de bal van richting en belandde die zo in de goal van PEC: 2-2.

Penalty in de verlenging

En dus moest er verlengd worden. Pas in de extra tijd van de eerste helft van die verlenging zorgden de Zwollenaren voor de beslissing. Ryan Thomas ging in het strafschopgebied over een uitgestoken been en verdiende zo een penalty. Erik Bakker benutte die en schoot PEC daarmee naar de achtste finale van de KNVB-beker.