Sparta stunt tegen Feyenoord en breekt titelstrijd open

Brian Vesseur • 15:22, 05-03-2017 / Laatste Update: 12:58, 12-12-2023

Feyenoord heeft zondagmiddag met 1-0 verloren van Sparta Rotterdam. De stadsgenoot won door een doelpunt van Mathias Pogba. De Fransman scoorde al na 48 seconden. De koploper speelde niet zoals we ze kennen. Het spel was minder sprankelend en stabiel dan de afgelopen 10 wedstrijden, die allemaal werden gewonnen.

De bal werd vlak na de aftrap rondgetikt door Feyenoord. Sparta veroverde de bal en bouwde een aanval op via Jerson Cabral. De ex-Feyenoorder ging meteen voor de voorzet. Hij vond het hoofd van Pogba, die feilloos binnen kopte. Na een minuut was Brad Jones dus al geklopt.

Geblesseerden

De verwachting was dat Feyenoord die score vroeg of laat wel zou omdraaien. Maar de minuten verstreken en de stand bleef gelijk. In de tussentijd kreeg Feyenoord andere problemen: Terence Kongolo moest na een halfuur spelen het veld verlaten met een blessure. Hij werd vervangen door Miquel Nelom. Eljero Elia ging na 53 minuten ook met een blessure van het veld, Bilal Basaçikoglu kwam voor hem in het veld.

Na 70 minuten kwam Dirk Kuyt erin voor Steven Berghuis. Trainer Giovanni van Bronckhorst had dus 3 keer gewisseld. In de slotfase raakte Bilal ook nog geblesseerd, die de wedstrijd half hinkend uit moest spelen.

Een goal voor Feyenoord

Feyenoord kreeg in het laatste kwartier van de wedstrijd een enorme kans. Sparta-keeper Roy Kortsmit dook onder de bal door, waardoor de bal richting het doel stuiterde. Hij leek zelfs even over de lijn te gaan, tot de bal werd weggeschoten. Alleen was er op Het Kasteel geen Hawk-Eye systeem om het daadwerkelijk te checken. Omdat de scheidsrechter het ook geen doelpunt vond, bleef het gewoon 1-0.

Waar is de doellijntechnologie als je hem nodig hebt? @SpartaRotterdam @Feyenoord #spafey https://t.co/71u1YlC4DJ pic.twitter.com/VgJeWUlzC0