Ellen van Dijk 'gewoon' aan de start bij tweede etappe Vuelta Femenina na harde valpartij op eerste dag
Ellen van Dijk viel zondag hard tijdens de openingsetappe van de Vuelta Femenina. ©Screenshot Eurosport

Ellen van Dijk 'gewoon' aan de start bij tweede etappe Vuelta Femenina na harde valpartij op eerste dag

12:56, 29-04-2024 / Laatste Update: 12:56, 29-04-2024

Ellen van Dijk kwam zondag hard ten val tijdens de openingsetappe van de Vuelta Femenina. In de laatste bochten van de ploegentijdrit ging de Nederlandse hard onderuit. Ze is naar het ziekenhuis gebracht. Maandag staat ze 'gewoon' aan de start van de tweede etappe in Spanje.

Maandag meldde Lidl-Trek dat Van Dijk ondanks de valpartij tijdens de ploegentijdrit kan starten tijdens de tweede etappe van de Vuelta Femenina. Er werden in het ziekenhuis geen breuken geconstateerd.

Vraag niet hoe, maar de valpartij van Van Dijk, waarbij ze een ploeggenote meenam, kostte de ploeg Lidl-Trek niet eens de zege. De overgebleven rensters hadden precies genoeg marge om Visma | Lease e Bike te kloppen. Het scheelde een paar honderdsten van een seconde.

Haar ploeg Lidl-Trek bracht na de finish een update over de situatie van Van Dijk. "Ze heeft een wond op haar kin, die gehecht moet worden. Ze heeft ook flinke klappen gehad op haar rechterschouder en linkerknie." Ze is naar het ziekenhuis gebracht om te controleren of ze ook botten gebroken heeft. Wel heeft Lidl-Trek ook goed nieuws: "Het lijkt erop dat er geen tekenen zijn dat Ellen een hersenschudding heeft."

'Niet helemaal tevreden'

Omdat haar ploeg toch won, mocht ploeggenote Gaia Realini de leiderstrui aantrekken op het podium. Na afloop reageerde ze meteen op de zege van haar team. "Zowel voor mij als de ploeg is dit prachtig", zei ze in het interview meteen na afloop. "Toch ben ik niet helemaal tevreden, aangezien in de laatste bocht twee van mijn ploeggenotes onderuit schoven."

Check hieronder de valpartij van Van Dijk tijdens de ploegentijdrit van de Ronde van Spanje voor vrouwen.