Spitse scoort in jubileumwedstrijd en Oranje Leeuwinnen pakken 1e winst van 2019

BSR/Soccrates

admin • 17:19, 19-01-2019 / Laatste Update: 11:11, 05-01-2024

Sherida Spitse heeft een heerlijke zaterdag De 28-jarige Friezin, die zich nu – gedeeld - recordinternational mag noemen, boekte met het Nederlands vrouwenvoetbalteam een 2-1 oefenzege op Zuid-Afrika en scoorde een heerlijk doelpunt.

In Kaapstad speelde Spitse haar 156ste interland, een aantal waarmee ze op gelijke hoogte kwam met recordinternational Annemieke Kiesel Griffioen. De middenvelder van het Noorse Valerenga bezorgde Oranje in de 1e minuut een vliegende start: 0-1. Spitse legde vanaf de rand van het 16-meter gebied de bal keurig in de verre hoek. Vivianne Miedema maakte er niet veel later 0-2 van.

Tegendoelpunt

Zuid-Afrika kwam voor rust nog terug via Thembi Kgatlana en had na rust een aantal goede mogelijkheden op de gelijkmaker. Oranje, dat na een paar wissels geen beste tweede helft speelde, hield echter stand in de eerste interland van 2019.

Aanloop naar WK

Het duel met Zuid-Afrika, waarin Inessa Kaagman (Everton) haar debuut mocht maken, was de afsluiting van een trainingstage. In de aanloop naar het WK komende zomer, speelt Oranje volgende maand om de Algarve Cup. Spanje en Polen zijn dan de tegenstanders.