Stuntploeg VVSB flikt het nét niet: De Graafschap na penalty's te sterk

Bart van der Wijst • 00:34, 26-09-2018 / Laatste Update: 07:07, 08-01-2024

Het was die gekke amateurploeg uit Noordwijkerhout bijna wéér gelukt. VVSB ging namelijk na penalty's pas onderuit tegen Eredivisionist De Graafschap. Op het eigen Sportpark de Boekhorst kreeg het aanwezige publiek waar voor hun geld; na 120 minuten stond het 3-3.

In het ABBA-systeem werden de pingels genomen na de verlenging. Tommy Bekooij, in de reguliere tijd goed voor 2 treffers, miste als enige namens VVSB. De Graafschap faalde niet vanaf 11 meter.

Doelpuntenregen

VVSB kwam in de 1ste helft op voorsprong, dankzij een treffer van Bekooij. Enkele minuten na die goal moest De Graafschap met 10 man verder. Robert Klaasen kreeg rood. Meteen na die prent lag de bal in het netje voor de Superboeren. Myenty Abena maakte gelijk.

Ruim 20 minuten voor het einde zette Leeroy Owusu de 1-2 op het scorebord, maar nog geen minuut later was het wéér Bekooij: 2-2. En dat betekende verlengen.

Knotsgekke verlenging

Al snel kon het aanwezig publiek op Sportpark de Boekhorst juichen. Lulinho Martins knalde een afgeslagen corner achter De Graafschap-doelman Agil Etemadi. Net voor de pauze werd die treffer gerepareerd door de Eredivisionist. Frank Olijve maakte er 3-3 van.

Arno Dijkstra leek VVSB daarna op voorsprong te koppen, maar Etemadi voorkwam dat. Aan de andere kant redde Menno de Jong op een inzet van Mohamed Hamdaoui. Guido Pauw kopte in de absolute slotfase namens de amateurploeg nét over.

Dus moesten pingels uitkomst bieden. Daarin was Bekooij de schlemiel namens VVSB, dat dit jaar dus niet wist te stunten in het bekertoernooi. In 2016 haalde de ploeg nog de halve finales, waarin FC Utrecht tet sterk was.