Zo schreven buitenlandse media over het feit dat WE er weer bij zijn

17 november 2019

BSR Agency

WE (!!) zijn er weer bij, en dat is prima! Oranje plaatste zich voor het eerst sinds het WK 2014 weer voor een eindtoernooi. Dat het spel tegen Noord-Ierland eigenlijk maar slecht aan te giechelen was, is niet zo belangrijk, toch!? Een duik in de buitenlandse kranten:


'Het was nog niet EK-rijp', schrijft het Duitse Bild. 'Nederland komt in Noord-Ierland niet verder dan 0-0, maar dat was genoeg voor plaatsing.' Overigens plaatste Duitsland zich zaterdag ook na een 4-0 overwinning op Wit-Rusland.

'Niet om aan te zien'
Het Belgische Het Nieuwsblad genoot niet echt van de wedstrijd. 'Een gelijkspel tegen Noord-Ierland was altijd voldoende en dat gelijkspel kregen de Nederlanders ook, al was de match niet om aan te zien.' Hun collega's van HLN keken vooral naar de positieve punten: Ze zijn er terug bij. Na het missen van het EK 2016 en het WK 2018 heeft Nederland zich geplaatst voor EURO 2020!'

Opluchting
'De 0-0 was genoeg voor Oranje en de Nederlandse fans zullen opgelucht zijn dat ze er na het EK 2016 in Frankrijk en het WK 2018 in Rusland weer bij zijn' aldus de BBC. Dat klopt wel aardig, BBC!

Het Franse L'Equipe is ook lekker kritisch: 'Op een bal op de paal van Berghuis en een kans voor Babel na kregen de mannen van Koeman het niet voor elkaar om gevaar te stichten. Toch heeft Oranje hun schaarste geëindigd door zich weer te plaatsen voor het volgende EK.'

Check hier de samenvatting van Noord-Ierland - Nederland