Deze 5 topvoetballers zijn in de zomer gratis op te halen

23 mei 2019

GettyImages

De meesten zullen alleen voor in ruil voor miljoenen aan transfergeld vertrekken, maar er zijn ook spelers die bij hun club gratis de deur uitlopen. Sommigen weten nu al waar ze heen gaan: Aaron Ramsey vertrekt bijvoorbeeld naar Juventus. Er zitten ook spelers bij die nog een interessante zomer tegemoet gaan.


Hieronder 5 toppers die gratis zijn op te halen. De top 5 is gemaakt op basis van geschatte transferwaarde volgens transfermarkt.nl

5. Juan Mata
Qua techniek is hij misschien wel 1 van de meest vaardige spelers die je in de Premier League kunt vinden. Mata kwam als afdankertje van Mourinho's Chelsea in januari 2014 naar United. Hij was de 1e jaren basisspeler.

Tegenwoordig wordt Mata vaak als invaller gebruikt, maar de middenvelder is na 5 jaar nog steeds geliefd bij de club. Hij is deze zomer vrij om te gaan, maar hij kan er net zo goed voor kiezen om nog even op Old Trafford te blijven.
4. Diego Godin
De Uruguayaan was een paar jaar geleden 1 van de beste verdedigers van de wereld en was dit seizoen ook weer van grote waarde voor Atletico Madrid. Godin kwam in 2010 naar de club en is dus hét gezicht van het strijdersvoetbal waar Atletico onder trainer Simeone bekend om werd. En hoewel hij met zijn 31 jaar een dagje ouder is geworden, wordt Godin nogsteeds als een topverdediger gezien.

Een paar dagen geleden maakte Godin bekend dat 'ie vertrekt uit Madrid. Het gerucht gaat dat Internazionale de beste papieren heeft.

3. Yacine Brahimi
Brahimi zit niet bij de grootste club van de wereld, maar de laatste jaren heeft hij in de Champions League vaak genoeg een mooi podium gehad om zijn kwaliteiten te laten zien. De Algerijn is een speler voor wie je, zoals ze dat zo mooi zeggen, naar het stadion gaat.

Bij Porto hebben ze het vaak over Brahimi-momentjes, geniale acties die hij meer dan eens op de flanken laat zien. Als we de geruchten moeten geloven, gaan ze die niet meer zien. Brahimi lijkt naar West Ham United te verkassen.
2. Ander Herrera
Deze Bask was in 2014 de 1e aankoop van Louis van Gaal bij Manchester United. Ander Herrera bleef 5 jaar lang een nuttige speler voor The Red Devils, maar het lijkt erop dat hij meer wil zijn dan een waterdrager die de helft van de wedstrijden mag meedoen. Na dit seizoen keert Ander Herrera niet meer terug en het lijkt erop dat hij bij PSG iemand gaat vervangen.
1. Adrièn Rabiot
Want ook voor Rabiot lijken de dagen bij zijn club geteld. Nadat hij als jochie van 18 in 2013 overkwam van Toulouse, werd hij al snel een vaste waarde in het sterrenelftal van Parijs. Dit seizoen kwam er een dip in zijn speeltijd. Slechts 14 competitiepotjes mocht de Fransman meedoen. Toen hij in de winter liet weten dat hij zijn contract niet wilde verlengen werd hij door de ploeg verbannen.

Rabiot leek naar Barcelona te gaan, maar de laatste dagen zijn er geruchten dat de Catalanen van gedachten zijn veranderd.