AC Milan pakt met 9 man in laatste minuut volle buit bij Bologna

admin • 23:41, 08-02-2017 / Laatste Update: 13:06, 12-12-2023

AC Milan heeft op knappe wijze met 0-1 gewonnen bij Bologna. De ploeg van Vincenzo Montella speelde een groot deel van de wedstrijd met 9 man, maar wist alsnog de 3 punten mee te nemen naar Milaan.

De wedstrijd begon al direct lekker. Na 5 minuten was er al een levensgrote kans voor Milan. Mario Pasalic wist vanaf de penaltystip een rebound maar net over de lat te schieten. Even daarvoor keerde Bologna-doelman al een schot van Gerard Deulofeu.

Bologna het gevaarlijkst

Halverwege de eerste helft was het ook Bologna die van zich liet spreken. In een één-op-één met de doelman wist Ladislav Krejci net niet de openingstreffer tegen de touwen te schieten. Milan-doelman Gianluigi Donnarumma redde de bal knap. Ondertussen had Milan-speler Gabriel Palette al een gele kaart op zak en beging hij een domme fout. Voor een vervelende overtreding op Daniele Doveri kreeg Palette de tweede gele prent en kon hij het veld verlaten.

9 man

De tweede helft werd door Milan met 10 man goed begonnen, maar dan moet je er ook voor zorgen dat er 10 op het veld blijven staan. Dat was echter niet het geval toen een klein kwartiertje na rust scheidsrechter Daniele Doveri ook Juraj Kucka zijn tweede gele kaart gaf. Ook hij mocht inrukken.

Milan houdt tegen en slaat daarna keihard toe

11 tegen 9 dus. Een lastig pakket voor Milan, dat zich voor zolang de wedstrijd nog duurde moest leunen op een hechte defensie. Dat lukte eigenlijk vrij gemakkelijk. Bologna kwam nog maar twee keer tot een kans. Krejci zag zijn schot eenvoudig gekeerd worden door Donnarumma en Bologna-spits Mattia Destro verprutste een veelbelovende scoringskans. Beide teams leken dus een punt over te houden aan de wedstrijd, totdat Milan vlak voor tijd keihard toesloeg. Het was Pasalic die de bal in de 89e minuut tegen het netje schoot.