Assist Ziyech en goede penalty's helpen Chelsea met bekerzege op Southampton

Eimert Pruis • 00:53, 27-10-2021 / Laatste Update: 01:10, 05-01-2024

Chelsea heeft na een bloedstollende penaltyreeks de volgende ronde van de EFL Cup gehaald. In Londen werd Southampton zo verslagen. Na reguliere speeltijd stond het nog 1-1.

De 1-0 kwam van het hoofd van Kai Havertz. De Duitse aanvaller kopte een voorzet van Hakim Ziyech keurig binnen. De Marokkaanse middenvelder kreeg eindelijk weer eens een basisplek van coach Thomas Tuchel. Het gebrek aan speeltijd lijkt Ziyech in de winter naar AC Milan te doen vertrekken.

Net na rust maakte Che Adams gelijk. Daarna mocht Ziyech weer inpakken. Na 66 minuten vond Tuchel het genoeg geweest en wisselde hij de middenvelder. Gescoord werd er verder niet en in de EFL Cup betekent dat direct strafschoppen.

Allebei de 1e pingels vlogen erin. Daarna miste Theo Walcott namens Southampton, maar Mason Mount deed hetzelfde. Een gemiste penalty van William Smallbone was uiteindelijk doorslaggevend. Reece James schoot de laatste van 11 meter binnen.

Bij Queens Park Rangers tegen Sunderland moest na een 0-0-eindstand ook penalty's uitkomst brengen. Sunderland nam de pingels beter en blijft in de race voor de EFL Cup, ofwel de Carabao Cup, ofwel de League Cup. Eerder op de avond won Arsenal eenvoudig met 2-0 van Leeds United.