Atlético plaats zich voor achtste finales na simpele overwinning op Monaco (video)

admin • 21:48, 28-11-2018 / Laatste Update: 12:19, 08-01-2024

Het kon ze al bijna niet meer ontgaan, maar Atético Madrid heeft er woensdagavond definitief voor gezorgd dat ze overwinteren in de Champions League. Tegen het kwakkelende AS Monaco van Thierry Henry was het binnen 24 minuten al klaar door goals van Koke (na 87 seconden) en Griezmann.

Snelste Atléti-goal in Champions League

Lang hoefden de Spaanse fans niet te wachten om te kunnen juichen. Na welgeteld 87 seconden stond het al 1-0. Het schot van Koke werd van richting veranderd waarmee de Monaco-doelman kansloos was. Het was de snelste goal ooit van Atléti in de Champions League. Daarnaast was het de snelste goal die AS Monaco ooit tegen kreeg in het miljardenbal.

Dat wordt een zware avond voor Monaco... 😅#ATMMON #ChampionsLeague pic.twitter.com/OmwuKjnKBR

— Ziggo Sport Voetbal (@ZS_Voetbal) November 28, 2018

Falcao mist pingel

Toen Griezmann na 24 minuten de 2de maakte, was het duel al gespeeld. Een kleine 10 minuten voor tijd kreeg Monaco nog een penalty. Savic maakte hands en mocht met 2 keer geel vertrekken. Radamel Falcao, die jarenlang speelde voor Atlético, schoot alleen hopeloos naast. Daarmee gaan de Spanjaarden met 12 punten uit 5 wedstrijden aan kop in Groep A.

Heeeerlijke actie Correa en Griezmann maakt het buitenkant voet af 👏👏#ATMMON #ChampionsLeague pic.twitter.com/4kf81x2oOA