Barcelona veegt de vloer aan met Alavés

admin • 19:10, 11-02-2017 / Laatste Update: 12:21, 05-01-2024

FC Barcelona had in Vitoria-Gasteiz geen enkele moeite met Deportivo Alavés. De Catalanen wonnen met maar liefst 0-6 en is daardoor eventjes koploper.

Eerder dit seizoen ging Barcelona in eigen huis nog onderuit tegen Alavés. Toen stond Jasper Cillessen onder de lat. Die tijden zijn veranderd, want zaterdag trad Alavés met een b-team aan, waardoor het geen weerstand kon bieden.

In de eerste helft leek Alavés nog wel mee te kunnen en kreeg het nog een grote kans via linksback Cristian Tello. Voor rust maakten Luis Suarez en Neymar er 2-0 van.

Na de theepauze ging het hard! Lionel Messi, een eigen doelpunt van Alexis (Alaves), Ivan Rakitic en Luis Suarez breidden de score in 12 minuten tijd uit naar 0-6 en daar bleef het ook bij.

Door de overwinning mag Barcelona zich even koploper noemen. Het gaat over Real Madrid heen, maar dat heeft 3 wedstrijden minder gespeeld.