Borussia Dortmund hakt Stuttgart in de pan en blijft koploper, Leipzig haakt af

Martijn Baars • 19:34, 20-10-2018 / Laatste Update: 10:00, 07-01-2024

Borussia Dortmund kende op bezoek bij VfB Stuttgart geen genade met de thuisploeg. Dankzij 3 uitblinkende aanvallers werd het liefst 4-0 voor de koploper van de Bundesliga.

Binnen 25 minuten stond het al 0-3 voor BVB, dankzij goals van Jadon Sanco, Marco Reus en Paco Alcacer. Vooral het stiftje van de Spanjaard is het bekijken waard. Na rust scoorde alleen Maximilian Philipp nog een goaltje voor Dortmund.

Bij VfL Wolfsburg - Bayern München hadden 2 Nederlanders de hoofdrol. Arjen Robben kreeg rood en Wout Weghorst scoorde. Toch bleek Bayern de opgeluchte winnaar.

In de strijd om het kampioenschap is RB Leipzig voorlopig afgehaakt. De stuntploeg van 2 jaar geleden bleef op bezoek bij FC Augsburg steken op 0-0.