Brentford kan de Premier League ruiken: Swansea verslagen dus op naar Wembley

29 juli 2020

BSR Agency

Brentford is nog 1 duel verwijderd van promotie naar de Premier League. De club uit het Championship in Engeland, afgelopen seizoen net aan 3e geworden, won woensdagavond thuis overtuigend van Swansea City: 3-1.


Nu wacht Wembley dus voor de grote finale in Engeland, waarin over 1 duel wordt bepaald welke club zich als laatste in de Premier League mag melden. Brentford verloor het 1e duel in de halve finale van de play-offs nog met 1-0 van Swansea, maar breidde dat in het eigen stadionnetje helemaal recht met de 3-1 zege.

Snelle goals
Binnen een kwartier stond het al 2-0 voor Brentford na goals van Watkins en Marcondes. Na rust was het ook meteen weer raak dankzij Mbeumo (3-0). Swansea deed via Brewster nog wat terug, maar dat was niet genoeg voor de club uit Wales.

Fulham of Cardiff City
Donderdagavond weet Brentford wie er in de finale op Wembley tegenover ze staat. De andere halve finale gaat tussen Fulham en Cardiff City. Fulham won de heenwedstrijd in Cardiff al met 2-0 en lijkt dus al zo goed als zeker van een plekje in de finale tegen Brentford.