De Bruyne kende een lastige tijd als jeugdspeler: ‘Mijn pleeggezin wilde me niet meer in huis hebben’

15 april 2019

BSR/Soccrates

Kevin de Bruyne heeft een boekje opengedaan over hoe hij als talentje in België opgroeide om een superster te worden. In de jeugd was hij nog helemaal niet het grote talent, en kende hij zelfs 'de 2 meest eenzame jaren die ik ooit zal hebben', vertelt hij in een open interview met The Players Tribune.


Toen De Bruyne een 14-jarig talentje was, kon hij naar de jeugdopleiding van KRC Genk. Dat was 2 uur rijden vanaf zijn thuis, dus kon hij niet bij zijn ouders blijven wonen en moest hij naar een internaat. Het 2e jaar in de jeugdopleiding van Genk, was er een pleeggezin voor de voetballer geregeld.

'Ze willen je niet'
Bij het pleeggezin had De Bruyne het prima. Het hielp hem om een normaal leven te hebben, vertelt hij. Tot het seizoen was afgelopen en hij terugging naar zijn ouders voor de zomerstop. "Ik pakte mijn spullen en nam afscheid. 'Tot na de zomerstop', zeiden ze. Toen ik thuis kwam, zag ik dat mijn moeder huilde. Ik dacht dat er iemand was overleden."

Dat was niet het geval, maar het pleeggezin had blijkbaar geen trek meer in een jonge Kevin de Bruyne in hun huis. "'Ze willen niet dat je nog terugkomt', vertelde mijn moeder mij. Ze zeiden dat ik te stil was, dat ze geen contact met me konden maken. Ze vonden mij lastig. Ik was geschokt, en ze hebben zoiets nooit in mijn gezicht gezegd."

Gelukkiger dan ooit
Volgens De Bruyne heeft dit flinke indruk op hem gemaakt, en duurde het ook wel even tot hij dit helemaal achter zich kon laten. Gelukkig kwam alles uiteindelijk goed met hem. Hij vertelt in het interview uiteindelijk ook dat hij inmiddels alles heeft dat hij zich maar kan wensen en dat hij gelukkig is. Maar de weg naar succes is soms zwaar geweest voor de geniale voetballer.