🎥 | Bundesliga: assist Klaassen, Leverkusen 3e, BVB wint

admin • 19:29, 23-05-2020 / Laatste Update: 18:48, 05-01-2024

Ook in de 2e week van de hervatting in de Bundesliga waren er weer lege stadions. Behalve bij Mönchengladbach, dat een heleboel kartonnen supporters verkocht. Ondanks het gebrek aan fysieke supporters was er toch genoeg te beleven op de velden!

Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen: 1-3

Bij de ploeg van Peter Bosz stond Daley Sinkgraven als altijd aan de linkerkant van het veld. Er stond wat op het spel, want het was de pot tussen de nummers 3 en 5. Wie anders dan Kai Havertz (al 8 goals dit seizoen) maakte in de 1e helft de 0-1. Na de thee kwam Gladbach nog terug via Marcus Thuram, maar via Havertz en Sven Bender werd het 1-3. Daardoor wipt Bosz over Gladbach heen voor plek 3.

😱 | Deze enorme misser van Kerem Demirbay komt Leverkusen duur te staan. In plaats van 0-2 komt Gladbach terug tot 1-1.#bmgb04https://t.co/BEcCklgQDp… pic.twitter.com/1uIUM4Tsuy

— FOX Sports (@FOXSportsnl) May 23, 2020

VfL Wolfsburg - Borussia Dortmund: 0-2

Uiteraard wil Dortmund nog kampioen worden en 3 punten ophalen bij het Wolfsburg van basisspits Wout Weghorst. Sprankelend was het niet, want BVB creëerde vrijwel niets. 2 snelle aanvallen, 1 in de 1e en 1 in de 2e helft, zorgden voor de winst. Raphael Guerreiro en Achraf Hakimi maakten de goals. Achterstand op Bayern? 1 punt, maar ook een wedstrijd meer gespeeld.

💛 | Dortmund leidt bij rust na een heerlijk uitgespeelde aanval en een opvallend 'overstapje' van Erling Braut Haaland: 0-1. #wolbvbhttps://t.co/I8AyPUvGL2 pic.twitter.com/1d4VSgPFeu

SC Freiburg - Werder Bremen: 0-1

Lang leek het erop dat een assist van Davy Klaassen en het daaropvolgende doelpunt van Leonardo Bittencourt voor een hele belangrijke 0-1 eindstand gingen zorgen. Na die goal in de 19e minuut bleef het lang stil. Pas in de 89(!)e minuut scoorde Freiburg tegen, via Manuel Gulde. Echter, na lang beraad werd de goal afgekeurd voor de VAR. Toch 3 belangrijke punten voor Werder Bremen in de strijd tegen degradatie!

💫 | Leonardo Bittencourt scoort fraai voor Werder Bremen na een heerlijke assist van Davy Klaassen!#scfsvwhttps://t.co/I8AyPUvGL2 pic.twitter.com/R4melTCiZk

Paderborn - Hoffenheim: 1-1.