Chelsea plaatst zich in Londense derby voor finale League Cup na strafschoppen (video's)

admin • 23:53, 24-01-2019 / Laatste Update: 09:51, 08-01-2024

Op Stamford Bridge moest Chelsea een 0-1 achterstand van de 1e wedstrijd tegen Tottenham Hotspur wegpoetsen. In de 1e helft leek Chelsea Tottenham weg te spelen en stond de thuisploeg snel met 2-0 voor. In de 2e helft dwong Tottenham met een doelpunt nog wel strafschoppen af, maar verloor daar door missers van Dier en Moura. Chelsea gaat door naar de finale.

De mannen van Maurizio Sarri begonnen sterk aan de wedstrijd en gaven de Spurs eigenlijk echte kans. N'Golo Kanté was de man die het 1e doelpunt tegen de trouwen schoot in de 27e minuut. In de 38e minuut maakte Eden Hazard daar 2-0 van, en stond met Chelsea met 1 been in de finale van de League Cup.

Tekst loopt door onder de video's.

Tottenham komt terug

In de 2e helft komt Tottenham snel terug in de wedstrijd. Ook zonder Harry Kane kan er dus best worden gescoord. Fernando Llorente maakte in de 50e minuut de 2-1, waardoor het ticket naar de finale opeens weer naar de bezoekers leek te gaan. Ze begonnen weer in een overwinning te geloven en lieten Chelsea steeds minder aan voetballen toekomen.

Tekst loopt door onder de video.

In de laatste minuut kreeg Olivier Giroud nog een enorme kopkans om de wedstrijd te beslissen. Jammer genoeg voor Chelsea lukte het de Fransman niet op de bal goed op doel te koppen.

Penalty's!

Omdat de 2 ploegen uit londen na 180 minuten voetbal op 2-2 staan, mogen de voetballers vanaf 11 meter beslissen wie er naar de finale tegen Manchester City gaat.

Eric Dier was de eerste pechvogel van de avond die miste. Chelsea en Tottenham hadden allebei 2 penalty's benut toen de Engelsman hard over schoot. Daarna maakte Jorginho heel kalm met een rollertje de 3-2. Lucas Moura móest daarna de strafschop wel maken, maar Kepa Arrizabalaga dook naar de goede hoek en pakte de strafschop.

David Luiz maakte de 4e penalty keurig en zo mag Chelsea op Wembley tegen Manchester City aantreden in de finale van de League cup.