Cultheld Pizarro (40) met late treffer belangrijk voor Werder Bremen en zet record neer

admin • 22:01, 16-02-2019 / Laatste Update: 00:21, 08-01-2024

Claudio Pizarro heeft met een bijzonder doelpunt diep in de blessuretijd nog een punt gered voor Werder Bremen op bezoek bij Herta BSC (1-1). De inmiddels 40-jarige spits is dankzij die treffer de 1e speler die in 21 (!) verschillende kalenderjaren scoort in de Bundesliga.

Wonderschoon was zijn doelpunt niet. Een van richting veranderde vrije trap in de 6e minuut van de blessuretijd leverde Werder Bremen - waar Davy Klaassen de hele wedstrijd speelde - wél een puntendeling op. De cultstatus van Pizarro neemt daarmee nog grotere vormen aan.

Oude strijder

De Peruaan is inmiddels aan zijn 3e periode bij Bremen bezig. En ondanks dat de jaren beginnen te tellen, is de geslepen spits nog altijd van waarde voor Florian Kohfeldt. Vrijwel elk duel valt Pizarro in tot genoegen van de fans. Daarin was de aanvaller goed voor 5 treffers en 2 assists. Hele wedstrijden houdt hij niet meer vol. Geen schande op 40-jarige leeftijd ook. Pizarro speelde dit seizoen dan ook nooit langer dan een uur.

Coach is ook Pizarro-fan

Zijn coach Kohfeldt is erg in zijn nopjes met de bijdragen van de publiekslieveling. ,,Hij is van onschatbare waarde. Voor de wedstrijd laat ik hem vaak het woord doen, maar ook in het veld is hij belangrijk. Het is een eer om met Claudio te mogen werken.”