Deze eredivisiespelers spelen met Curaçao tegen de Britse Maagdeneilanden

5 juni 2021

ProShots

Hoe tof zou het zijn als we op het WK 2022 in Qatar niet alleen kunnen juichen, maar ook voor Suriname en Curaçao? Beide landen hebben de afgelopen jaren hun selectie behoorlijk versterkt en doen het tot nu toe goed in hun poging om een ticket te veroveren. Zaterdagavond speelt het Curaçaos voetbalelftal om 23:00 uur (Nederlandse tijd) uit tegen de Britse Maagdeneilanden.


Nou, uit? Eigenlijk op neutraal terrein, want de match vindt plaats op Guatamala. Dat is gelijk ook de tegenstander van komende woensdag, maar dat gebeurt dan weer in Willemstad. Maar laten we eerst even de stand van zaken doornemen.

Groep C
Curaçao speelt in Groep C van de CONCACAF, de regionale voetbalbond. Vanwege de pandemie spelen de 5 landen in de groep niet 8, maar slechts 4 duels. Curacao heeft na 2 speelronden 6 punten en een doelsaldo van 7-1. Guatamala gaat aan de leiding met 3 gespeeld, 9 punten. De Britse Maagdeneilanden hebben er, ondanks hun naam, al heel wat moeten incasseren: 3 gespeeld, 0 punten en een saldo van 0-11.

Patrick Kluivert
De bondscoach van Curacao is niemand minder dan Patrick Kluivert, ooit de topscorer aller tijden van Oranje. Hij vervangt Guus Hiddink, die moet herstellen van corona.

Eredivisiespelers bij Curaçao 
Tegen de nummer 208 van de FIFA-ranking kan hij beschikken over diverse eredivisiespelers: Juriën Gaari en Vurnon Anita van RKC, Angelo Janga van het net gepromoveerde NEC en Jarchinio Antonia van KKD-kampioen Cambuur. De Eerste Divisie levert Michael Maria (NAC) en Kevin Felida (Den Bosch).