Dijks mag eindelijk weer eens spelen, maar kan niet stunten met Bologna tegen Juventus

AFP

admin • 00:26, 13-01-2019 / Laatste Update: 17:10, 05-01-2024

Juventus heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Coppa Italia. De Turijnse topclub won van FC Bologna. In het Stadio Renato Dall'Ara werd het 2-0 voor de bezoekers.

Dramatisch begin

FC Bologna, dat een zeer stroef jaar kent in de Serie A, begon dramatisch aan de bekerwedstrijd. Na 8 minuten voetballen botste de Braziliaanse doelman Angelo da Costa en Arturo Calabresi op elkaar bij een hoge voorzet. De bal belandde voor de voeten van Federico Bernardeschi, die eenvoudig binnenschoot.

Speeltijd voor Dijks

Mitchell Dijks, die eindelijk weer eens mocht beginnen van trainer Filippo Inzaghi, kreeg vlak voor rust een goede mogelijkheid op de gelijkmaker. Zijn poging ging net naast. Na de hervatting verdubbelde de 18-jarige Moise Kean de voorsprong.

De supporters in Bologna kregen daarna nog een half uur Cristiano Ronaldo te zien in een wedstrijd die nooit meer spannend werd.