Dortmund dankzij comeback voorlopig koploper in Duitsland

BSR

admin • 21:53, 16-03-2019 / Laatste Update: 14:17, 07-01-2024

1 goede helft van Hertha BSC was zaterdagavond niet genoeg om Borussia Dortmund puntverlies te bezorgen. De ploeg van trainer Lucien Favre krabbelde in de 2e helft op van een achterstand: 2-3.

Daarom staat Borussia Dortmund voorlopig 1e in de Bundesliga. Bayern München staat 2e, maar kan die achterstand goedmaken als ze zondag van Mainz winnen.

Salomon Kalou was tot de rust de grote man bij de Berlijnse ploeg, na 35 minuten had hij er al 2 inliggen. Tussendoor hield Thomas Delaney de schade beperkt. De goal die hij in de 14e minuut scoorde, zorgde ervoor dat het bij rust 2-1 stond.

Comeback

Dat bleek voldoende om nog langszij te komen. 2 minuten na rust was het verdediger Dan-Axel Zagadou die de gelijkmaker binnenkopte. Het duurde tot de laatste minuten voordat Reus de bevrijdende 3-2 zou maken.

Rode lap

Hertha speelde toen al met 10 man omdat Jordan Torunarigha rood kreeg. Later zou Vedad Ibisevic ook nog van het veld gestuurd worden omdat hij de bal in het gezicht van Dortmund-keeper Bürki gooide.