Eintracht Frankfurt stormt dag na storm door in Europa League

AP

admin • 21:15, 28-02-2020 / Laatste Update: 05:57, 05-01-2024

Eintracht Frankfurt heeft zich als verwacht ten koste van Red Bull Salzburg geplaatst voor de 8e finales van de Europa League. Na de overwinning van 4-1 in eigen huis vorige week kwamen de Duitsers in Oostenrijk niet meer echt in de problemen: 2-2.

De ontmoeting was donderdagavond vanwege extreme wind in de omgeving van het stadion uitgesteld.

Door Andreas Ulmer kwamen de Oostenrijkers al na 10 minuten op voorsprong, wat de hoop op een goede afloop deed toenemen. De gelijkmaker na ruim een half uur van André Silva leek echter de definitieve beslissing in Duits voordeel. Halverwege de 2e helft zette Jérôme Onguéné Salzburg opnieuw op voorsprong. Weer maakte Silva gelijk.

Verrückte Holländer nicht dabei

De geblesseerde Nederlandse spits Bas Dost ontbrak bij de Duitsers, net als middenvelder Jonathan de Guzman.

Van Wolfswinkel wacht

Tegenstander van Eintracht Frankfurt in de achtste finales is het Zwitserse FC Basel, de club van Ricky van Wolfswinkel. De 8e finales worden gespeeld op donderdag 12 en 19 maart.