Eitje voor Ajax? United wint voor de 5e keer op rij niet

AFP

admin • 00:47, 18-05-2017 / Laatste Update: 23:41, 07-01-2024

Manchester United heeft woensdagavond voor de 5e keer op rij niet kunnen winnen in de Engelse competitie. De tegenstander van Ajax in de Europa League-finale speelde de voorlaatste competitiewedstrijd met 0-0 gelijk tegen nummer 8 Southampton.

Saints had via Manolo Gabbiadini al na 6 minuten op voorsprong moeten komen. Hij miste alleen een strafschop.

Drama seizoen

Voor Manchester United stond er niets meer op het spel. Het elftal van trainer José Mourinho eindigt dit seizoen als 6e en winst van de Europa League redt het seizoen van United nog enigszins. De finale tegen Ajax is volgende week woensdag in Stockholm. Manchester United sluit zondag eerst de eigen competitie af met een thuisduel met Crystal Palace.

Rust voor topspelers

Daley Blind kreeg woensdag rust van Mourinho. Ook de belangrijke middenvelder Paul Pogba deed niet mee. De Fransman verbleef in Frankrijk voor de begrafenis van zijn vader. Bij Southampton bleef Jordy Clasie op de bank.

15e (!) gelijkspel

Voor Manchester United was het de 15e keer dit seizoen dat een competitiewedstrijd in een gelijkspel eindigde. De Engelse club won 23 april voor het laatst in de Premier League, uit tegen Burnley.