Engeland en Duitsland naar WK, Schotland gered door late goal

Martijn Baars • 00:43, 06-10-2017 / Laatste Update: 06:17, 07-01-2024

Er stonden weer een paar fijne potjes op het programma van de WK-kwalificatie donderdagavond. Check hier alles wat je moet weten over de wedstrijden van Duitsland, Engeland, Polen en meer.

Duitsland

Onze Oosterburen wonnen vrij gemakkelijk op bezoek bij Noord-Ierland met 1-3, onder andere dankzij een zieke pegel van Sebastian Rudy in de 2e minuut. Door de overwinning kan Duitsland alvast tickets gaan boeken voor Rusland volgend jaar, want zij zijn er (wel) bij.

Engeland

De ploeg van bondscoach Gareth Southgate stelde op Wembley nogal teleur tegen Slovenië, maar won wel door een late goal van captain Harry Kane (1-0). Daardoor is Engeland geplaatst voor het WK 2018 in Rusland en blijft het bovendien ongeslagen in groep F.

(Tekst loopt door onder video)

Polen

Polen kan alvast voorzichtig de koffers gaan pakken voor het WK in Rusland. Donderdagavond werd er met ruime cijfers (1-6) gewonnen bij Albanië, waardoor het bijna niet meer mis kan gaan voor de Polen. Bayern München-spits Robert Lewandowski was weer ouderwets lekker bezig. De aanvaller scoorde een hattrick en werd daardoor bovendien topscorer aller tijden van Polen met 50 goals.

Schotland

De Schotten wonnen thuis met 1-0 van Slowakije, met dank aan een überslechte schwalbe van Robert Mak en een eigen doelpunt van Martin Skrtel in de 89e minuut. Schotland schuift daardoor op naar de 2e plaats in de groep met aartsrivaal Engeland.

Denemarken

Oud-Ajacied Christian Eriksen was weer eens belangrijk voor de Deense nationale ploeg. De middenvelder van Tottenham Hotspur maakte in de 16e minuut de enige goal van de wedstrijd tegen Montenegro. Daardoor staan de Denen nu 2e, en Montenegro 3e in de poule met Polen als trotse koploper.

Noorwegen

Het was voor spek en bonen, maar toch was de 8-0 overwinning van Noorwegen op bezoek bij San Marino wel lekker voor het zelfvertrouwen. Mohamed Elyounoussi was met een hattrick de grote man bij de Noren, Joshua King maakte er 2. Door de dikke nederlaag heeft San Marino nu een doelsaldo van -44!