🎥 | Enorme sensatie: vervanger Memphis gooit Manchester City uit de Champions League

15 augustus 2020

Getty Images
Olympique Lyon Manchester City Champions League

Wat een ongelofelijk stunt. De halve finales van de Champions League worden gespeeld tussen 2 Duitse en 2 Franse ploegen. Want Olympique Lyon heeft deze zaterdag Manchester City uit de Champions League gekegeld. Je leest het goed. Dit is geen fake news. LYON staat in de halve finale van het miljardenbal.


Lees ook: Waarom Ajax niet blij is met de stunts van Olympique Lyon

1-0 Maxwel Cornet
In principe ga je deze pot rustig kijken. Effe kijken naar wat speldenprikjes van Lyon en dan wachten op een zieke goal van City. Nou, mooi niet dus. Ineens was daar Maxwel Cornet. De voetballer van Lyon krulde de afvallende bal zeer fraai om City-doelman Ederson heen. En daardoor kwamen de Fransen verrassend op voorsprong. Bekijk hier de beelden van de 1-0.

1-1 Kevin De Bruyne
Manchester City begon meer en meer te drukken. Het was daarom wachten op de 1-1. We moesten er nog best lang op wachten, maar het was uiteindelijk Kevin De Bruyne die na 69 minuten de 1-1 maakte. Check de goal hier.

Vervanger Memphis maakt de 1-2
Na 74 minuten moest Memphis het veld verlaten. Na zijn lange blessure was het al heel wat dat hij weer zo lang op dit niveau kan ballen. Zijn vervanger Moussa Dembele (nee, niet die van AZ), maakte 5 minuten later de 1-2. Lees je het goed?! Lyon op 1-2 tegen City. Er zal nog lang worden nagepraat over deze goal, want had die niet moeten worden afgekeurd? Oordeel hier zelf!

Raheem Sterling schiet voor open doel over
Pompen of verzuipen dus voor Manchester City. Met nog 4 minuten op de klok kwam de ultieme kans voor Raheem Sterling. Maar de aanvaller van Manchester City schiet voor open doel OVER. Mijn hemel. Hoe dan?!
Memphis-vervanger maakt 1-3
In de tegenaanval was het LYON dat wel scoorde: 1-3 via wederom Moussa Dembele.
Wanneer is de halve finale?
De halve finale is woensdag (21.00 uur) tegen Bayern München.