Gareth Bale wil Real-vaantje niet vasthouden op elftalfoto en geeft ‘m door (video)

20 september 2019

Soms ga je je afvragen waarom Welshman Gareth Bale nog bij Real Madrid speelt. Of in ieder geval: waarom hij nog bij de Koninklijke wíl spelen. Bale wordt al jaren in verband gebracht met een vertrek uit Madrid, maar speelt er nog steeds.


Ook deze zomer was hij dichtbij een vertrek. Het Chinese geld lonkte, maar Bale bleef in Spanje. Trainer Zinedine Zidane had hem aanvankelijk niet nodig maar doet dit seizoen vaak genoeg een beroep op Bale, die ondanks zijn status, ongeïnteresseerde houding en persoonlijkheid vaak bepalend is voor Real.

Weg d'r mee
Voorafgaand aan het 1e Champions League-duel met Paris Saint-Germain, dat kansloos met 3-0 verloren ging dankzij onder meer 2 goals van oud-Madrileen Angel di Maria, werd er traditiegetrouw een elftalfoto gemaakt. Verdediger Raphaël Varane reikte Bale het vaantje aan, maar daar moest hij niets van hebben. Bale keek Varane vragend aan, pakte het stofje aan en gaf het vervolgens meteen door aan Dani Carvajal.

De beelden gaan rond op sociale media en maken veel los bij de Real-aanhangers, die geen idee lijken te hebben met wat er met hun ploeg aan de hand is en wat er met Bale gaat gebeuren. Lekker dan!