Geen voetbal meer, dus kan er nu gestemd worden op beste spelers en speelsters in Engeland

4 mei 2020

BSR Agency

Virgil van Dijk, Vivianne Miedema en Daniëlle van de Donk maken kans op een prijs. De BBC heeft ze genomineerd voor de verkiezing van voetballer en voetbalster van het jaar in Engeland.


Normaal gesproken worden in deze weken door diverse partijen individuele prijzen uitgereikt in de Premier League (mannen) en Super League (vrouwen), maar vanwege de coronacrisis liggen alle competities stil.


Mannen
De BBC heeft daarom een 'tussenverkiezing' opgezet. Zo kunnen fans onder meer kiezen wie tot nu toe de beste speler en speelster was. Van Dijk behoort tot de 12 kandidaten bij de mannen, met John Lundstram van Sheffield United als de meest verrassende naam. Naast Van Dijk zijn van Liverpool, de onbedreigde koploper van de Premier League, ook Alisson Becker, Trent Alexander-Arnold, Jordan Henderson, Mo Salah en Sadio Mané genomineerd.

Vrouwen
Bij de vrouwen zijn er 10 kandidaten, onder wie het Nederlandse duo Miedema en Van de Donk van Arsenal. Vorig jaar werden ze kampioen met hun club, nu staat Arsenal op de 3e plek. Tot woensdag kan gestemd worden, een dag later onthult de BBC de winnaars.