Hateboer en De Roon knikkeren Juve uit Coppa Italia

Imago Sport

admin • 01:05, 31-01-2019 / Laatste Update: 21:39, 12-12-2023

Na AS Roma heeft ook Juventus een flinke tik gehad in de kwartfinale van de Coppa Italia. Ging AS Roma met dikke cijfers over knie bij Fiorentina (7-1) verloor de koploper van de Serie A in Bergamo van het Atalanta van Hans Hateboer en Marten de Roon: 3-0.

Hateboer en De Roon hadden allebei een basisplaats bij Atalanta. De Nederlanders zagen de Belg Timothy Castagne in de 37ste minuut de score openen. Vrijwel direct daarna verdubbelde de Colombiaan Duvan Zapata de voorsprong.

Verdere wedstrijdverloop

Juventus raakte, toen het nog 0-0 stond, verdediger Giorgio Chiellini met een blessure kwijt. Na rust wist het elftal van trainer Massimiliano Allegri de nederlaag niet meer te voorkomen. Zapata zorgde in de slotfase met zijn 2e treffer zelfs voor 3-0. Hateboer kreeg in de 2e helft een gele kaart en De Roon werd in blessuretijd gewisseld.

De dubbel

Juventus behaalde de laatste 4 seizoenen in Italië de ‘dubbel’, de winst van de landstitel en de nationale beker.