Het gezeik tussen Benzema en Valbuena is nog steeds niet voorbij

2 juli 2020

AFP

In november 2015 werd Karim Benzema officieel aangeklaagd wegens medeplichtigheid in het afpersen van Mathieu Valbuena. En niet zomaar een afpersing: Benzema zou een sekstape in bezit hebben van zijn collega-voetballer. Bijna 5 jaar later is de zaak nog steeds aan de gang.


Het Openbaar Ministerie in Versailles wil dat Benzema wordt berecht voor zijn aandeel. Lang verhaal kort: een onderzoeksrechter moet nu gaan beslissen of het ook echt tot een strafproces komt.

Het verhaal
Valbuena zou een bedrag van 150.000 euro hebben moeten betalen aan een vriend van Benzema om te voorkomen dat een seksvideo van hem openbaar zou worden gemaakt. Er verschenen afgetapte telefoongesprekken in de media, die Benzema in een lastige positie brachten. Volgens zijn advocaten heeft de voetballer van Real Madrid echter niets misdaan.

De aanklagers willen in deze zaak ook 4 andere personen vervolgen. De procedure tegen de voormalige Franse international Djibril Cissé, die eveneens een rol zou hebben vervuld in de afpersingszaak, werd eerder al stopgezet.

Nooit meer interlands
Benzema (32) raakte door de hele affaire zijn plaats in de Franse selectie kwijt.