Juventus geeft stadsgenoot Torino billenkoek in eigen huis

Bart van der Wijst • 00:56, 24-09-2017 / Laatste Update: 04:19, 07-01-2024

In navolging van Napoli heeft ook Juventus de 6de competitiewedstrijd van het seizoen in winst omgezet. De Italiaanse kampioen zegevierde in de stadsderby tegen Torino met 4-0. De '2de' club uit Turijn speelde een groot deel van de wedstrijd met 10 man.

Middenvelder Daniele Baselli van Torino moest al in de 25e minuut met zijn 2de gele kaart van het veld. Even daarvoor had Paulo Dybala de Oude Dame op voorsprong gezet.

Zieke goal Pjanic

Kort voor rust zorgde Miralem Pjanic voor de 2-0, met een schitterende uithaal. In de 2de helft voerden Alex Sandro en nogmaals Dybala de score op. De Argentijnse aanvaller staat na 6 duels al op 10 doelpunten in de Serie A.

Napoli won eerder op de avond met 3-2 bij SPAL en heeft net als Juventus de maximale score van 18 punten. De club uit Napels ontvangt dinsdag Feyenoord voor de Champions League. Juventus speelt een dag later tegen Olympiakos.