Juventus raakt verder achterop bij koploper Napoli door nederlaag bij Sampdoria

AFP

admin • 18:20, 19-11-2017 / Laatste Update: 23:26, 05-01-2024

Juventus is dit weekend verder achterop geraakt bij de nog ongeslagen koploper Napoli. De regerend kampioen ging vanmiddag met 3-2 onderuit bij Sampdoria. Het verschil tussen Napoli en Juventus is nu 4 punten.

Trainer Massimiliano Allegri van Juventus had doelman Gianluigi Buffon en verdediger Andrea Barzagli naast zich op de bank gezet. Het tweetal kreeg rust na de ontgoochelende uitschakeling met de Italiaanse ploeg voor het WK tegen Zweden. Ook topschutter Paulo Dybala begon op de bank. Na ruim een uur mocht de Argentijn alsnog het veld in.

Even ervoor was Sampdoria door een doelpunt van Duvan Zapata op voorsprong gekomen. Dybala, al goed voor 11 goals, zag het verder misgaan. Lucas Torreira en Gian Marco Ferrari bezorgden Sampdoria een ruime marge met de titelverdediger. In blessuretijd brachten Gonzalo Higuaín (strafschop) en Dybala hun ploeg nog dichtbij, maar meer dan dat zat er niet in. De goal van Higuaín was de 5000ste treffer van Juventus in de Serie A.