Kritiek op ‘voetbalanalist’ Lantinga, maar Veronica snapt het probleem niet

13 september 2017

ANP

Het was weer genieten gisteravond met de Champions League. Mooie wedstrijden met veel doelpunten. Maar op de eerste CL-avond hebben veel voetballiefhebbers zich ook gestoord: wat deed Sander Lantinga in godsnaam in de studio als voetbalanalist?! We vragen het Veronica zelf.


Maar eerst nog even terug naar gisteravond. Veel mensen gingen helemaal los op Lantinga, die dinsdagavond behoorlijk de plank missloeg tijdens de uitzending.


Andere analisten balen
Niet alleen kijkers waren stomverbaasd dat de diskjockey van Radio 538 daar aan tafel zat, ook de gevestigde voetbalanalisten waren verre van enthousiast. Zo vond bromsnor Johan Derksen het zelfs 'bezopen': "Idee van John de Mol? Die snapt er helemaal geen reet van. Als radio-dj vind ik deze jongen al een ramp. Pure minachting van het publiek. "

Ook Sierd de Vos kon het niet laten om nog even een sneer te maken naar zijn concurrenten van Veronica: "Morgen komt Bonnie St Claire heb ik begrepen."

'Bonnie St Claire komt niet'
Geen paniek, want dat gaat dus niet gebeuren, verzekert Jaap Paulsen van Veronica: "Het is natuurlijk wél de bedoeling dat de studiogast een voetballiefhebber is." Paulsen snapt de kritiek en commotie rondom de radio-dj sowieso niet: "Ik weet niet of mensen misschien niet de hele uitzending hebben gezien, maar hij is ook nooit als voetbalanalist aangekondigd maar gewoon als radio-dj en voetballiefhebber!"

'Een keer wat anders'
Elke voetbaluitzending moet aan elkaar gepraat worden. En meestal gebeurt dat door 2 voetbalanalisten, die tijdens de rust effe lekker met elkaar in discussie gaan over wat er wel niet allemaal beter moet, want de beste stuurlui staan natuurlijk aan wal. Veronica was daar een beetje klaar mee en wilde een keer wat anders proberen: "Gisteravond hebben we al voor de 5e keer een voetballiefhebber náást een voetbalanalist gehad. Want die liefhebber heeft als fan van de sport, of van de spelende club, misschien een hele andere kijk op de wedstrijd dan de analist. Het zorgt voor een ander geluid tijdens de uitzending."

Waarom Lantinga nu ineens bakken stront over zich heen krijgt, weet Paulsen ook niet: "We hebben ook al Jack Spijkerman, Jörgen Raymann en Victor Reinier in de studio gehad, en toen was er niks aan de hand. Critici noemen Lantinga ook steeds 'voetbalanalist', maar dat is hij dus helemaal niet!" Misschien wel minder, maar ook op Reinier was er kritiek...

Toch maar weer terug naar het vertrouwde?
Dat zeker niet! Veronica blijft bij deze nieuwe studio-opstelling: een presentator, een voetbalanalist met een voetballiefhebber ernaast. "Vanavond zit Wilfried de Jong in de studio, als voetballiefhebber, maar zeker ook als Rotterdammer en Feyenoord-fan. Mensen zullen er misschien aan moeten wennen dat we het nu zo doen."

Wat vinden jullie van de voetballiefhebber als studiogast?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Wil jij het belangrijkste VOETBALNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met VOETBAL AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht