Kroatië dolt Griekenland en is op weg naar WK (video's)

admin • 23:39, 09-11-2017 / Laatste Update: 04:57, 07-01-2024

Kroatië staat al na de 1ste WK-kwalificatieplay-off tegen Griekenland met 2 benen en 9 tenen in Rusland. In eigen huis werd met 4-1 gewonnen en lijkt de uitwedstrijd in Griekenland een formaliteit. Dan kan ook het kleine teentje mee naar het WK.

Kroatië kwam in eigen land al vrij snel op 1-0. In de 11de minuut kregen zij terecht een pingel van de scheids. De Griekse keeper Orestis Karnezis kreeg een bal terug gespeeld. Met die pass was eigenlijk niets mis, maar hij liet 'm klungelig van z'n voet stuiteren en Nikolas Kalinic was er als de kippen bij. Die wilde om de doelman heen, maar die probeerde vervolgens juist zijn fout te herstellen en legde daarbij de spits neer. Voor Luka Modric was het natuurlijk een koud kunstje om de penalty tegen de touwen te jassen.

Artistiek hakje

Niet lang daarna was het alweer 2-0 voor de Kroaten. In de 19de minuut was Kalinic zeer scherp, hij tikte artistiek met zijn hak een voorzet van Ivan Perisic binnen.

Grieken genieten kort van goal

Plots scoorden de Grieken de 2-1. Tot die tijd hadden ze eigenlijk helemaal niets in te brengen, maar vanuit een corner kopte aanvoerder Sokratis knap tegendraads raak. De Grieken konden niet lang genieten van hun treffer, want 3 minuten erna maakte Ivan Perisic aan de andere kant alweer 3-1. Hij volleyde een heerlijke voorzet van Sime Vrsaljko tegen het net.

Kroatië stoomt door

Na rust ging Kroatië gewoon lekker door. Bij een voorzet dacht Kostas Stafylidis slim te zijn door de bal met de borst terug te spelen op zijn keeper, maar hij deed dat te kort. Vrsaljko kon er daardoor tussen komen en gaf de bal aan Andrej Kramaric die 'm simpel in het doel tikte: 4-1. Dat was niet de enige kans die de Kroaten kregen, zo kregen ze namelijk nog een aantal flinke kansen waarbij de Grieken goed we kwamen.

Uiteindelijk is 4-1 natuurlijk ook een mooi resultaat voor de Kroaten. De Grieken moeten in eigen huis minstens 3 keer scoren, maar het is de vraag of dat gaat gebeuren, want vanavond was het krachtverschil tussen de 2 landen wel erg groot. Op zondag 12 november spelen de 2 landen weer tegen elkaar.