Liverpool doet goede zaken tegen Porto in strijd om halve finale CL (video)

BSR/SOCCRATES

Brian Vesseur • 00:51, 10-04-2019 / Laatste Update: 16:06, 12-12-2023

Liverpool boekte dinsdagavond een zakelijke zege op FC Porto in de Champions League. In de kwartfinale van het miljardenbal werd het 2-0 op Anfield. Over een week wil Liverpool met 3 punten én de nul op zak het klusje afmaken in Portugal.

Waar Virgil van Dijk gewoon in het hart van de defensie stond, moest Georginio Wijnaldum genoegen nemen met een plek op de reservebank. Vanaf daar zag hij een van zijn concurrenten op het middenveld een doelpunt zetten. Dat gebeurde al snel: na 5 minuten zette Naby Keïta de 1-0 op het scorebord.

Roberto Firmino prikte in de 25e minuut de 2-0. Na een goede aanval kon Iker Casillas een 2e doelpunt van Liverpool niet voorkomen.

Spelen voor de nul

In de tweede helft hield Liverpool de druk op het doel van Porto, maar wel met mate. De ploeg van Jürgen Klopp vond de clean sheet belangrijker dan een derde treffer. En dat is ook niet gek, denkend aan de uitdoelpuntenregel.

Juist daarom wilde Porto nog wel een keer scoren. Met Fernando werd er nog een extra aanvaller in het veld gebracht, maar het mocht niet meer baten. Het bleef 2-0 op Anfield.