Liverpool-held Origi kan zijn goal tegen aartsrivaal Everton nog steeds niet geloven (video)

Martijn Baars • 11:26, 03-12-2018 / Laatste Update: 07:24, 05-01-2024

De Belgische spits Divock Origi weet wat het is om te scoren in de derby van Liverpool, maar zondagavond maakte hij wel een heel bijzonder doelpunt.

Origi besliste het duel met Everton in de 6e minuut van de blessuretijd met een opmerkelijke goal in het voordeel van Liverpool (1-0). "Ongelooflijk'', stamelde de Belg, die in de 84e minuut in het veld was gekomen voor Roberto Firmino.

Heel speciaal

"Derby's zijn altijd speciaal. Ik had er al een paar gespeeld en ook al 2 keer gescoord tegen Everton. Maar dit was met afstand mijn belangrijkste treffer."

Virgil van Dijk

De blessuretijd was eigenlijk al verstreken toen Liverpool nog een vrije trap mocht nemen. De defensie van Everton kopte de bal weg, precies voor de voeten van Virgil van Dijk. Diens schot mislukte volledig en ging hoog de lucht in, maar doelman Jordan Pickford verkeek zich daar wel op. Via zijn vingertoppen en de lat belandde de bal bij Origi, die de 1-0 inkopte. "Ik volgde mijn instinct. Ik was heel hongerig en wilde het team dolgraag helpen. Gelukkig viel die bal precies voor me", zei de Belg.